14. Decembar 2018.
Potpisan Memorandum o saradnji između Skupština Opština Ulcinj i Preševo

Predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj  dr. Ilir Čapuni je kazao da je današnji dan je izuzetno značajan  za naša dva grada Preševo i Ulcinj. Naše dvije opštine imaju mnogo toga zajedničkog i to je još jedan razlog više,  da ozvaničimo  zajedničku  saradnju predstavničkih domova Ulcinja i Preševa. Današnjim potpisivanjem memoranduma o zajedničkoj saradnji skupština, nesumnjivo  gradimo čvrste  temelje buduće saradnje između dvije opštine. Memorandum predviđa razmjenu iskustva iz zakonodavne prakse i kreiranju razvojnih politika iz oblasti kulture, obrazovanja, ekonomija i turizma. Simbolično, Čapuni je memorandum potpisao olovkom sa logotipom Evropske komisije, i naglasio da primjena evropskih standarda ne vodi samo ka Evropskoj uniji, već vodi ka kvalitetnijem životu za sve građane.

Predsjednik Skupštine Opštine Preševo g-din  Sami Salihu je izrazio zadovljstvo svojim boravkom u Ulcinju. On se  zahavalio  domaćinu na gostoprimstvu i predusjetljivosti koju je osjetio na svakom koraku, tokom dvodnevnog boravka u Ulcinju. On je takođe istakao da opštine Ulcinj i Preševo imaju mnogo toga zajedničkog te da se problemi sa kojima se suočavamo su skoro identični. 

Tokom dvodnevnog boravka u našem gradu predjednik Salihu, u pratnji Direktora za urbanizam Opštine Preševo i direktora Centra za socijalni rad, sreli su se sa predsjednikom i potpredsjednikom Opštine g. Loro Nrekićem i g. Astrit Hodžom, predsjednikom Albanskog nacionalnog savjeta g. Faik Nikom,  direktorom Centra za socijalni rad g. Mehmet Durakuom, sekretarom Sekretarijata za urbanizam i prostorno planiranje opštine Ulcinj g. Mehmet Milom, direktorom Centra za kulturu g. Musa Hodžom i upravnikom Muzeja g. Gazmend Kovaçijem,  a posjetili su i Osnovnu školu «Maršal Tito» te Službu zaštite i spašavanja kojom rukovodi g. Saubih Mehmeti a sve u cilju upoznavanja sa funkcionisanjem ovih institucija.

U skorijoj budućnosti, očekuje se pospješivanje saradnje između ova dva grada.

Skupštinska Služba