12. Jul 2019.
U prisustvu ambasadora Velike Britanije i Njemačke, potpisana odluka o proglašenju parka prirode „Ulcinjska solana"

Danas, u prisustvu potpredsjednika Skupštine Crne Gore Gencija Nimambegua, ministra MORT Pavla Radulovića, ambasadora Velike Britanije i Njemačke Alison Kemp i Robert Vebera, zamjenika ambasadora Albanije i Kosova, sekretara MORT-a Saše Radulovića, direktorice Direktorata za životnu sredinu Ivane Vojinović, predsjednika i potrpredsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića i Hadidže Đoni, predsjednika Skupštine opštine Ulcinj Dr. Ilir Čapuni, potpisao je Odluku o proglašenju parka prirode „Ulcinjska solana" koja je usvojena u Skupštini 26. juna 2019. 

U svom pozdravnom govoru, Čapuni je podsjetio na istorijat ove odluke koja je počela kao tačka u političkim programima albanskih partija, te usvajanjem Prostornog urbanističkog plana u Skupštini Crne Gore kojim se zaštićuje ovaj prostor, pa sve do sastavljanja ove odluke od 13-člane komisije i usvajanja iste u lokalnom parlamentu. 

Predsjednik je posebno pozdravio odbornike SO Ulcinj, komisiju, CZIP i sve subjekte i ličnosti koji su pečatirali pakt o budućnosti solane. 

Na kraju, Čapuni je dodao da se ovom odlukom solani omogućava da u solani napravimo jedinstven prostor, nešto što će nam omogućiti da budućnosti i našoj djeci govorimo s osmjehom i uspravno.