17. Jul 2019.
Prezentacija valorizacije turističkog naselja "Mavrijan"

Danas u Opštini Ulcinj prezentovana je za javnost valorizacija jednog od neiskorišćenog turističkog potencijala brdo Mavrijan sa svojim uvalama.

Uvodnu riječ je imao predsjednik opštine Loro Nrekić gdje je izmedju ostalog rekao: “ Moja ideja je bila da Opština Ulcinj pokrene inicijativu za dalju turisticku I investicionu promociju kroz konkretna rešenja. Ovim ćemo budućim investitorima slikovnije pokazati mogućnost I način za kvalitetnu valorizaciju predmente lokacije”

Izradu idejnog rešenja je uradila renomirana crnogorska firma ING-INVEST iz Podgorice. Predsjednik Nrekić je iznio podatke vezane za valorazaciju naselja Mavrijan. Po njegovim riječima planirana zona za turističko naselje iznosi 41,39 ha kao I 21.31ha koji čini obalni dio sa marinom, što ukupno oznosi 62,7 ha.

Turistički kompleks po riječima predsjednika Nrekića djeli se na hotelske komplekse i na vile. Hotelski kompleksi su planirani kao 3 resort hotela sa 5 zvjezdica , jedna Casino hotel sa 5+ zvjezdica. Broj vila iznosi 105 sa ukupnim smjestajnim kapacitetom od 420 soba.

Ukupni smještajni kapacitet turističkog kompleksa Mavrijan iznosi 2169 smještajnih jedinica, od prilike 4000-5000 kreveta.

Detaljne podatke kao i video prezentaciju uradio je i prezentovao Glavni Gradski arhitekta Aleksandar Dabović. Na kraju predsjednik Nrekić je dodao da je ova prezentacija  dostupna za sve medije  kako domaće tako I inostrane kako bi se javnost I investitori  upoznali.