08. Avgust 2019.
Investitori vjetroparka na Možuri boravili u Ulcinju


Predsjednik opštine Ulcinj Loro Nrekić i sekretar Sekretarijata za budzet i finansije Sead Osmanović, primili su na sastanku direktora Kineske kompanije Shanghai Electric Power Engineering Yuanyuan Zhang i direktora malteške komapanije Enemalta plc .

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom saradnjom i partnerskim odnosom izmedju Vlade Crne Gore i Kinesko-Malteškim investitorima, razmijenili mišljenja o nastavku saradnje, koja je podsticajna za Ulcinj i buduće investitore.

Investitori su upoznali predstavnike opštine da su u aprilu počeli sa probnim radom, provjerom uskladjenosti sa mrežom, te da rezultat dosadašnjeg funkcionalnog ispitivanja 23 vjetrogeneratora na Možuri je pozitivan i da od septembra očekuju početak komercijalne proizvodnje struje.

Predsjednik Nrekić je istakao da je opština zainteresovana i spremna za produbljivanje i proširenju saradnje te da investitori mogu na opštinu računati kao iskrenog partnera.

Investitori su se zahvalili predsjedniku Nrekić na prijemu i pozvali ga da bude gost kompanije na sajmu industrije u Šangaju i bliže upozna sa svjetskim dostignućima i inovacijama iz oblasti solarne energije.