18. Septembar 2019.
Delegacija Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Turske boravila u zvaničnoj posjeti opštini Ulcinj.

Tursku delegaciju, predvodjena predsjednikom grupe Erol Kavundzu, u pratnji potpredsjednika parlamenta Crne Gore Gencija Nimanbegua, Turske ambasadorke u Crnoj Gori Songul Ozan i koordinatora TIK-e Mehmeda Unala, je u svom kabinetu dočekao predsjednik opštine Ulcinj Loro Nrekić sa saradnicima. 

Predsjednik opštine Nrekić im je poželio dobrodošlicu, te naveo da je Crna Gora kao i Turska poznata kao multikulturalno okruženje i raznovrsnost, i pohvalio dobru ekonomsku i političku saradnju izmedju Crne Gore i Turske. 

Nrekić je naglasio da su Crna Gora i Ulcinj stvorili pozitivan invensticioni ambijent i iskazao nadu da će to biti podsticaj i za potencijalne invenstitore iz Turske. 

Gosti su izmedju ostalog pokazali interesovanje za aktuelne i buduće pravce razvoja i prioritene invensticione projekte koji se planiraju realizovati u Opštini Ulcinj. 

Potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu je u svojstvu domaćina na sastanku izrazio zadovoljstvo povodom posjetom turske delegacije Ulcinju, uz uvjerenje da će se već uspostavljena saradnja sa Republikom Turskom i dalje unaprijedjivati.