17. Oktobar 2019.
Opština Ulcinj pomaže Fudbalskom Otrant Olimpik da organizuje intenzivnu donatorsku kampanju u cilju prikupljanja sredstva neophodni za opstanak kluba

Opština Ulcinj pomaže Fudbalskom Otrant Olimpik da organizuje intenzivnu donatorsku kampanju u cilju prikupljanja sredstva neophodni za opstanak kluba
U kabinetu predsjednika Opštine održana je zajednička konferencija za štampu predsjednika Opštine Ulcinj, Lora Nrekića i predsjednika uprave Fudbalskog kluba Otrant Olimpik, Nedžada Loške Hananagića.
Predsjednik Nrekić je rekao da su svjedoci da je FK Otrant Olimpik u velikim finansijskim teškoćama. Problemi su toliko veliki da prijete gašenju kluba osnovanog 1921. godine. On je dodao da gašenje kluba bi se moglo smatrati ravno zločinu prema svim starijim generacijama koje su ovaj klub osnovale, prema ulcinjskoj djeci i omladini kao i prema svim budućim generacijama.
On je najavio da će Opština Ulcinj i FK organizovati intenviznu donatorsku kampanju za priklupljanje nedostajućih finansijskih sredstava za opstanak kluba. Tokom narednih dana biće organizovano nekoliko aktivnosti preko kojih će svi naši sugrađani imati priliku da doniraju sredstva za ovaj klub. Za dijasporu biće organizovano on lajn prikupljanje sredstava, dok će za privrednike i ostale institucionalne subjekte biti organizovano donatorsko veče koje će biti održano 27 oktobra.
On je pozvao sve ljubitelje sporta, fudbala i prijatelje Fudbalskog kluba Otrant Olimpic, sve privrednike i preduzetnike, lokalne i državne institucije, nevladine organizacije, ostale sportske klubove, studente i omladinu, sugrađane u dijaspori i sve one koje žele dobro ulcinjskom fudbalu da što snažnije podrže ovu akciju kako bi Otrant Olimpic opstao.
Nedžad Hasanagić je rekao da FK Otrant Ulcinj klub svih ulcinjana i da svi treba da maksimalno podrže klub kako bi on opstao.