29. Oktobar 2019.
Gradonačelnik Opštine Velika Kladuše Fikret Abdić posjetio Opštinu Ulcinj

Predstavnike Opštine Velika Kladuša predvodjeni gradonačelnikom Fikret Abdićem je u svom kabinetu dočekao Predsjednik Opštine Loro Nrekić sa saradnicima.

Predsjednik Nrekić je gostime iz BIH predstavio buduće pravce razvoja i prioritene invensticione projekte koji se planiraju realizovati u Opštini Ulcinj i izrazio spremnost za saradnju u raznim oblastima.

Tema sastanka je bila mogućnost saradnje na projektu medjugranične saradnje sa nazivom Kestenji, čiji je nosilac velikokladuška Opština, a u projekat je osim Crne Gore uključena i Hrvatska.

Nrekić je istakao da je promovisanje saradnje od velikog značaja i da Ulcinj kao multinacionalna i multikulturni grad pridaje poseban značaj ovom i sličnim sastancima u kojima se sagledavaju mogućnosti saradnje i zajedničko djelovanje kroz medjunarodne projekte.

Na sastanku su predstavljeni i drugi prekogranični projekti u okviru kojih je moguća i poželjna saradnja dva grada.

Sagovornici su ocijenili da današnji sastanak predstavlja kontinuitet prijateljskih odnosa dviju država, ali i potrebu daljneg unapredjenja saradnje na svim nivoima i da će uskoro početak saradnje konkretizovati potpisivanjem Memoranduma saradnje izmedju ovih Opština.