24. Februar 2020.
Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik, posjetila je Opštinu Ulcinj

 

Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik, posjetila je Opštini Ulcinj i tim povodom se sastala sa predsjednikom Opštine Lorom Nrekić, predsjednikom Skupštine Ilir Čapuni, potpredsjednicima Hadixha Gjoni i Astrit Hoxha.

Predsjednik Nrekić je ambasadorki Tudik predstavio grad Ulcinj, upoznao je sa istorijom grada, razvojnim potencijalima, investicionim projektima koji se trenutno realizuju, i  onih koji trebaju uskoro početi sa realizacijom i budućim planovima grada.

Ambasadorka Tudik interesovala se za turizam, razvoj grada, potrebu da se resursi Opštine predstave renomiranim francuskim kompanijama, za Solanu i preduzete mjere za njeno očuvanje, prioritete lokalne uprave i izazove sa kojima se suočava, naglasivši da je Ulcinj sve zanimljiviji turistima iz Francuske, te stim povodom predložila pobratimljenje sa nekim sličnim primorskim gradom u Francuskoj, te da dobra povezanost i komunikacija Ambasade i lokalne uprave su od velikog značaja.

Zahvaljujući se na toplom prijemu, ambasadorka Tudik je dodala da će njena diplomatska misija nastaviti biti usmjerena na uspostavljanu jače saradnje,  unaprijedjenju rada i produbljivanje ekonomske i sveukupne saradnje izmedju dvije države.

Predsjednik Nrekić je na sastanku konstatovano da Ulcinj svake godine posjeti sve više francuskih turista, te da očekuje nastavak takvog trenda, uz nadu da će sa otvaranjem novih kapaciteta visokih kategorija, naš grad postati sve atraktivnija destinacija za francuske turiste.