13. Mart 2020.
Ambasador Njemačke dr Robert Veber u posjeti Ulcinju

Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić sa potpredsjednicima Hadixhe Gjoni i Astrit Hoxha održali su sastanak sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori dr. Robertom Veber.

Predsjednik Nrekić je upoznao ambasadora Veber sa projektima koji se trenutno realizuju u Opštini, naglasivši realizaciju Projekta izgradnje sistema za vodosnabdijevanje i odvodjenje otpadnih voda u Opštini Ulcinj, a za što su sredstva obezbijedjena iz aranžmana zaključenog između Vlade Crne Gore i Njemačke banke za razvoj (KfW), kao i dobru saradnju i realizaciju nekoliko projekta sa Njemačkom organizacijom za medjunarodnu saradnju (GIZ), naglasivši saradnju na regionalnom projektu za sprečavanje odlaganja otpada u moru, i finansijsku podršku oko nabavke dodatnih kontenjera za odlaganje otpada I druge opreme za potrebe Opštine Ulcinj i Komunalnog preduzeća, te da će se primopredajni protokol za opremu obaviti na Dan Opštine Ulcinj 04.aprila 2020 godine.

Nrekić je na sastanku naglasio i dobru saradnju izmedju dvije zemlje i istakao da su Crna Gora i Ulcinj stvorili pozitivan invensticioni ambijent i iskazao  nadu da to će biti podsticaj i za potencijalne invenstitore iz Njemačke.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena i Ulcinjskoj solani, te je ambasador Veber obećao da će ambasada i Njemačka država dati punu podršku u tom kontekstu i da će nastaviti da prate proces njene zaštite.

Ambasador Veber je istakao da postoji velika zainteresovanost da se postojeći odnosi još unaprijede, s obzirom da Opština Ulcinj ima veliki razvojni potencijal i neiskorišćene resurse.

Zahvalivši se na toplom prijemu, njemački ambasador je naveo da vjeruje da će u skorijem periodu zajedno saradjivati na projektima od značaja za Ulcinj.