13. Mart 2020.
Skupština opštine: Saopštenje za medije

U sklopu svoje zvanične posjete opštini, danas je Skupštinu opštinu Ulcinj posjetio ambasador Republike Njemačke dr Robert Veber. Na sastanku kojem je prisustvovao predsjednik i sekretar Skupštine Ilir Čapuni i Ardit Ceka, prisustvovali su i predstavnici klubova partija u Skupštini opštine Ulcinj: Sabri Salaj, Džavid Hodžić, Hadži Sulejmani, Bojan Đakonović, Jasmina Hasa, Omer Bajraktari i Naser Resulbegović.

U svom uvodnom izlaganju, predsjednik Skupštine se zahvalio ambasadoru na već drugoj posjeti Skupštini. Upoznao je ambasadora sa sastavom Skupštine i njenim aktivnostima među kojima je naglasio i početak saradnje sa Opštinom Skadar i o najavljenoj posjeti predsjednika Opštine Bingen u maju ove godine.

Ambasador se posebno zainteresovao za slučaj zaštite solane, i naglasio da poslije izglasavanja skupštinske odluke, slijedi velik posao za koji je potrebna šira saradnja administracije i širi opseg pažnje i projekata u kojem solana treba da se gleda kao dio cjeline koja zahvata Valdanos, rijeku Bojanu, Adu i Šasko jezero.

Predstavnici klubova su zatim gosta upoznali i sa problemom Valdanosa, kočnicama razvoja Ulcinja, tradicionalnim vezama Ulcinja i njegovih građana sa Njemačkom, i sa predlogom da se ambasador Republike Njemačke u Crnoj Gori proglasi počasnim građaninom Ulcinja.