04. April 2020.
Obilježen Dan Opštine Ulcinj

U subotu  u Velikoj sali Skupštine opštine, s obzirom na nastalu situaciju povodom pandemije koronavirus, uz pridržavanje propisane socijalne distance, u krugu najužeg rukovodstva, skromno  je obilježen Dan Opštine Ulcinj.

Obilježavanju Dana Opštine Ulcinj, koji označava i kraj berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone,  uz predsjednika opštine Ulcinj Loro Nrekića i predsjednika Skupštine opštins Ilira Čapuni, prisustvovali su šefovi odborničkih klubova, kao i predstavnici lokalnih medija.

Predsjednik Nrekić je u svom obraćanju, uputio najiskrenije čestitke svim sugradjanima povodom Dana Opštine Ulcinj, koji se ove godine proslavlja u vanrednim okolnostima, izazvanom pandemijom virusa Covid-19, koji nije zaobišao ni Opštinu Ulcinj.

Uz želju da se što prije prevazidju izazovi koji su pred nama, Nrekić je u svom obraćanju kazao da je 2019. godina dobro započela i bila  zamišljena kao godina velikih ulaganja, nažalost ispostavilo se da nije tako jer smo, ne našom krivicom, bili suočeni sa najvećim iskušenjem u novijoj istoriji Opštine Ulcinj, poznatoj kao slučaj Rekreaturs, odnosno blokade svih računa opštine koja je trajala više od 6 mjeseci i koštala Opštinu 6 miliona i 500 hiljada eura.

Uz veliku pomoć Vlade Crne Gore uspjeli smo prevladati ovu tešku situaciju i ispuniti veliki broj obaveza i ulaganja u mnoge oblasti, sa posebnim naglaskom na infrastrukturne projekte, vodosnabdjevanja i kanalizacije.

Ovi započeti projekti, zbog aktualne situacije su usporeni, ali očekujemo da nakon prolaska ove krize, će se nastaviti i ubrzanom dinamikom ćemo nadoknaditi izgubljeno vrijeme i iste privesti kraju u predvidjenim rokovima.

Na adresi predsjednika opštine stigao je veliki broj čestitki putem telegrama, izmedju ostalog i od predsjednika Djukanović, predsjednika Skupštine Brajević i premijera Marković, te se tom prilikom predsjednik Nrekić i zahvalio.

Nrekić je takodje izrazio uvjerenje da će kao odgovorna izvršna vlast uz pomoć i podršku Vlade,nadležnih ministarstva, privrednika i gradjana biti fokusirani na pripremu i realizaciju programa od značaja za turizam, poljoprivredu i ostalih privrednih grana, čiji će cilj izmedju ostalog biti sanacija poslijedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.