17. April 2020.
  1. Sve mjere, zabrane, preporuke Opštinskog tima za z/s donijeta u predhodnom periodu ostaju na snazi i produžuju se do daljnjega u skladu sa mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela.
  2. Epidimiološka situacija se u zadnjih dana djelimično pogoršala i sada u Ulcinju oboljelih od koronavirusa je ukupno 16, odnosno 22.
  3. Ukazano je da je povećanje oboljelih isključiva posljedica nepridržavanja socijalne distance i posjete domaćinstvima suprotno mjerama i naredbi NKT.
  4. Pod nadzorom posmatranja dežurnog epidimiologa za Ulcinj i Bar ukupno se nalazi 650 osoba.
  5. Iz Uprave policije odjeljenja bezbjednosti je saopšteno da je tokom marta procesuirano 10 osoba dok je do 15 aprila procesuirano 40 osoba koje se nijesu pridržavali mjera NKT.
  6. S obzirom da pojedina pravna lica izdaju potvrde za svoje zaposlene, pa čak i za one koje nijesu zaposleni kod pravnog lica suprotno opravdanim razlozima, kontrola policijskih službenika će ubuduće biti rigoroznija uz provjeru validnosti izdatih potvrda za međugradski saobraćaj, kao i opravdanost putovanja.
  7.  Poljoprivredni proizvođači moraju posjedovati rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i/ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove  do 24. marta 2020. godine.
  8. Upozoravaju se vlasnici marketa i drugih objekata koji su izuzeti od zabrane rada, da moraju osigurati prisustvo objezbjeđenja koje će garantovati držanje socijalne distance, nošenja zaštitinih maski i rukavica. Onima koji ne postuju mjere ne dozvoliti ulazak u objekte.
  9. Striktno poštovati zabranu kretanja ka Adi i Bojani, ali i sporednih putića kako u ovom dijelu Opštine, tako i u seoskim naseljima Kolomza, Salč i drugim.
  10. Kod pijace pojačati nadzor Komunalne policije i ne dozvoliti boravak posjetioca suprotno propisanom broju koji može u jednom trenutku boraviti na određenom prostoru.
  11. Zabranjuje se ulazak na pijacu bez zaštitne opreme, maski  rukavica.
  12. Rad pijace u nedjelju će se odvijati do 10,00h.
  13. Građani i pravna lica odlaganje otpada  mogu vršiti u vremenu 05,00-10,00h.
  14. U saradnji sa Centrom za socijalni rad riješiti problem prosjačenja ispred marketa, kao što se već predhodno uradilo u dva navrata.