22. April 2020.
Održan Kolegijum predsjednika Skupštine

Dana 22. aprila 2020. godine, u Velikoj sali Skupštine opštine Ulcinj, održan je Kolegijum Skupštine opštine na kojem su učestvovali svi predstavnici klubova odbornika u Skupštini i predsjednik Opštine. Predsjednik Skupštine je predložio dvije tačke dnevnog reda i to: priprema za sjednicu prvog redovnog zasjedanja Skupštine opštine i analiza stanja i mjere koje treba da se preduzimaju vezano za pandemiju CoVID19.

Vezano za prvu tačku dnevnog reda, predsjednik Skupštine obavjestio je klubove da je materijal podjeljen u elektronskom formatu i da se očekuje dalje popuštanje mjera Vlade kako bi se omogućilo održavanje redovne sjednice.

U vezi sa drugom tačkom, predsjednik Opštine je predstavio predloge mjera koje izvršna vlast planira da preduzme u prevazilaženju negativnih efekata pandemije u našoj opštini. U raspravi su učestovali svi odbornici koji su se u načelu složili sa predloženim mjerama i na kraju je predsjednik Skupštine predložio da se predložene mjere podijele odbornicima u pisanom obliku kako bi isti mogli da daju svoje sugestije preko svojih klubova. Po okončanju ovog procesa, obavezuje se izvršna vlast da pripremi paket predloga odluka i akata za realizaciju mjera koje će se razmotriti u Skupštini u skladu sa Poslovnikom, Statutom i zakonom.

Svi prisustni su pozdravili mjere Lokalnog štaba u borbi sa pandemijom CoVID19.

 

Služba skupštine