31. Jul 2020.

Otkad se aktivisti političkih partija predstavljaju kao nevladine organizacije, od tada ni ankete bez reprezentativnog uzorka, najčešće sprovedene medju poznanicima i istomišljenicima, bivaju predstavljane kao relevantna ispitivanja javnog mnjenja.
Tako je i sa još jednim pokušajem degradacije rada Opštine Ulcinj i njenog predsjednika, a javnosti radi, dužni smo da pojasnimo da iza svega leži pokušaj političkog manevra, čiji se tajming, naravno, podudario sa početkom predizborne kampanje. 
S obzirom na to da iza ankete medju prijateljima i partijskim saborcima stoji politička frakcija, nadamo se da će njihova duža epidemija skrivanja iza nevladinih organizacija uskoro proći, pa da će konačno skinuti maske i da će ubuduće sa ovakvim saopštenjima istupati kao politička stranka. Želimo im da smognu snage da to što prije urade.
Što se tiče predsjednika Opštine Ulcinj, za poruke koje on šalje ne treba mu ni grupa gradjana, ni prijatelji, ni civilni sektor da se skrije iza njih. I te poruke tiču se isključivo dobrobiti svakog gradjanina Ulcinja - a ne spletkarenja, politikantstva ili kalkulisanja. Gradjani su u mnogo mjerodavnijim procesima rekli šta misle o takvom pristupu - a tako će biti i kada se budu svodili računi o tome ko je koliko uradio za Ulcinj. Dobro to znaju i sitni politikanti - baš zato, odjednom, i predstavljaju navodna ‘ispitivanja javnog mnjenja’.