06. Avgust 2020.
Rekonstrukciji regionalnog puta Kamenički most – Krute

Opština Ulcinj još jednom izražava zadovoljstvo sa potpisivanjem sporazuma o rekonstrukciji regionalnog puta Kamenički most - Krute, koji će dati značajan impuls razvoju dvije Opštine, kao i doprinjeti kvalitetnijem povezivanju Crne Gore i susjedne Albanije.

Predsjednik opštine Ulcinj Loro Nrekić naglasio je da će rekonstruisani put podignuti na viši nivo kvalitet života gradjana i jedne i druge opštine a posebne benefite završetkom ovog putnog pravca imaće stanovnici područnih mjesnih zajednica Mrkojevići-Krute.

Nrekić podsjeća  da su se potpisnici sporazuma saglasili da Uprava za saobraćaj finansira izvodjenje svih radova na rekonstrukciji predmetne dionice po projektu kao i na osnovu projektne dokumentacije pokrene  tendersku proceduru za izbor izvođača radova i nadzora nad radovima na predmetnoj rekonstrukciji, dok će obaveza Opštine Ulcinj i Opštine Bar biti finansiranje i sprovodjenje postupka eksproprijacije zemljišta na kojem će se izvoditi predmetna rekonstrukcija.

Potpisivanju sporazumu su uz predsjednika Nrekić ispred opštine Ulcinj prisustvovali i šef Kabineta predsjednika Vaso Radović kao i predsjednik mjesne zajednice Vladimirske Krute Enver Redzović.

Put je dužine 14,091 km od čega je 10,322 km na teritoriji opštine Bar, a  3,769 km na teritoriji opštine Ulcinj.