17. Septembar 2020.

Danas 17.09.2020. u Opštni Ulcinj održane je sastanak Mini štaba Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje kojim je rukovodio Predsjednik Opštine Loro Nrekić.

Sastanak je održan zbog povećanog rizika od usložavanja epidimiološke situacije uslijed povećanog broja građana koji su pozitivni na korona virus, kao i zbog nedovoljno disciplinovanog primjenjivana mjera držanja distance i nošenja maski u zatvorenom i otvorenom prostoru, što može dodatno pogoršati epidimiološku situaciju.

Na satanku su usvojeni sljedeći zaključci i preporuke:

Ukazuje se građanima da se striktno pridržavaju mjera držanja distance i obaveznog nošenja maski u zatvorenim prostorima  i javnim površinama
Da nadležne službe i institucije, osim preventivnih i upozoravajućih mjera, pristupe i kaznenim mjerama u skladu sa zakonskim propisima
Da d.o.o. „Komunalne djelatnosti“ sa Služba za zaštitu i spašavanje nastave sa pranjem i dezinfekcijom ulica i javnih površina.
Da se građani prilikom organizacije svadbenih veselja i drugih okupljanja pridržavaju preporuka i mjera koje je propisao NKT o dozvoljenom broju prisutnih.
Da se osobe kod kojih se pojave simptomi i tegobe odmah jave svom izabranom doktoru ili dežurnom epidimiologu u Domu zdravlja Ulcinj.