15. Decembar 2020.
Saopštenje za javnost Skupštine opštine Ulcinj

Skupština opštine Ulcinj  je ponedeljak 14. decembra, završila sjednicu koja je počela 7. a  nastavljena  9. decembra 2020. godine.

Na sjednici koja je održana 9. decembra, Skupština je usvojila Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Ulcinj za 2020. godine, odnosno  rebalansu budžeta za 2020. godinu. Rebalans budžeta je usvojen u predloženoj formi, odnosno u formi koja je data na usvajanje od strane predlagača, bez ikakvih izmjena. Ovo je važno istaći kako bismo eliminisali sve nedoumice i svaki mogući nesporazum, a tiče se eventualnih  izmjena prijedloga budžeta, vezano za visinu iznosa sredstava, koja su budžetom predviđena dnevnom Centru Sirena.

Na istoj sjednici 9. decembra usvojena je i odluka kojom se daje saglasnost Vladi Crne Gore za obezbjeđenjem izgradnje i obavljanja komunalnih djelatnosti javnog vodosnabdijevanja i upravljanja komunalnim otpadnim vodama u naselju Kruče u Ulcinju.

U nastavku sjednice  održanoj 14. decembra, usvojena je i Odluka o Završnom računu Budzeta opštine Ulcinj za 2019. godinu. Na istoj sjednici usvojena je i  Odluka o javnim parkiralištima na teritoriji opstine Ulcinj, kojom se bliže i preciznije uređuje ova oblast. Amandmanima  koje je predložio Predsjednik skupštine Ilir Çapuni, ublažavaju se određene mjere, koje se tiču prekoračenja vremena parkiranja. Çapuni je   amandmanima predložio da  dosadašnje restriktivne  mjere  budu blaže i da se ograniči kazna automobila sa stranim registarskim tablicama, kako bi se pokazalo gostoprimstvo, što je inače svojstveno turističkoj tradiciji Ulcinja.

Predlog Odluke o visini, načinu obračuvanja i plaćanja članskog doprinosa Turističkoj organizaciji Ulcinj nije  dobila saglasnost potrebne većine, i kao takva ova tačka dnevnog reda nije prošla.

Na istoj sjednici  usvojena je Strategija sporta do 2021. godine, zajedno sa zaključkom da Skupština treba da formira radnu grupu, koja će preuzeti inicijativu za izgradnju fudbalskog stadiona u Ulcinju od početka do kraja.

Na samom kraju zasedanja izvršena su sledeća imenovanja i razrešenja u radnim tijelima Skupštine tako da su dinijete: Rješenje o izmjenama i dopunama rješenja o obrazovanju odbora za izbor i imenovanja Skupštine opštine Ulcinj, Rješenje o izmjenama i dopunama rješenja o obrazovanju Odbora za statut i propise, Rješenje o izmjenama i dopunama rješenja o obrazovanju odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju i saradnju sa dijasporom, Rješenje o izmjenama i dopunama rješenja o obrazovanju odbora za društvene djelatnosti i predstavke i pritužbe, Rješenje o izmjenama i dopunama rješenja o obrazovanju odbora za finasije, privredu i razvoj i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju odbornika koji prisustvuju sklapanju braka.