12. Februar 2021.

U petak 12.02.2021.god u Kabinetu predsjednika održan je sastanak užeg Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje opštine Ulcinj, kojim je presjedavao predsjednik Opštine Loro Nrekić, u sledećem sastavu: Loro Nrekić - rukovodilac opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Hadixha Gjoni , Astrit Hoxha, Vaso Radović, Sadije Hollaj - vd direktorica Doma Zdravlja Ulcinj, Srdjan Vujović - Direktorat za vandredne situacije CG, Saubih Mehmeti - načelnik Službe zaštite i spašavanja Ulcinj i  Skender Kalezić - direktor Doo Komunalne dijelatnosti, članovi Opštinskog tima. 

Teme sastanka su bile : Trenutna epidemiološka situacija u gradu i rizik od poplava. 

Na sastanku su donijeti slijedeći Zaključci : 

1)    Pozivaju se Inspekcijski organi, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, da dosljedno i u kontinuitetu nadziru sprovodjenje važećih epidemioloških mjera i da o rezultatima kontrola redovno izvještavaju Opštinski tim za zaštitu i spašavanje. 

2)    Uputiti Zahtjev Ministarstvu zdravlja za davanje saglasnosti Domu zdravlja Ulcinj za dodatno angažovanje radne snage ( medicinskog kadra ) i nabavku nedostajuće medicinske opreme, kako bi se što efikasnije organizovao rad u svrhu suzbijanja virusa uslijed povećanog broja inficiranih. 

3)    Povodom pogoršane epidemiološke situacije  i  velikom rastu broja oboljelih u Ulcinju, ukoliko gradjani ne budu odgovorni u poštovanju mjera koje su na snazi i ne reduktuju svoje dnevne obaveze, predložiće se potpuno zatvaranje grada. 

4)    Obratiti se Ministarstvu poljoprivrede sa Zahtjevom za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima i ostalim domaćinstvima, koji su trpe velike štete od poplava. 

5)    Opština Ulcinj će interventno dodijeliti pomoć ugroženim mještanima anamalskog područja uslijed poplava, u skladu sa njihovim potrebama i zahtjevima u vidu nabavke stočne hrane, goriva i pšeničnog sjemena.