16. Januar 2023.
Radna posjeta ministra Dukaja Opštini Ulcinj
Danas je u radnoj posjeti Opštini Ulcinj boravio ministar javne uprave Crne Gore Marash Dukaj sa saradnicima.
 
Tokom razgovora dotaknuto je više tema kao što su uloga lokalnih samouprava, aktuelni projekti Opštine Ulcinj, reforma javne uprave i ostale teme od značaja za fukcionisanje lokalnih uprava.
 
Predsjednik Bajrakatari je upoznao ministra sa nedavnom reorganizacijom sekretarijata i službi Opštine Ulcinj koja već daje vidljive rezultate, i naglasio da je to prva ozbiljnija reorganizacija nakon nekoliko decenija koja je bila neophodna kako bi se odgovorilo na aktuelne i moderne potrebe društva. Predsjednik Bajrakatari je naveo sa Opština Ulcinj teži većoj digitalizaciji javnih usluga, daljem jačanju ljudskih kapaciteta i profesionalizaciji lokalne uprave, i da u tom pravcu očekuje pomoć i podršku Ministratstva.
 
Ministar Dukaj upoznao je prisutne sa aktuelnim projektima Ministarstva, zakonskim rješenima koja se tiču reforme uprave i na koji način će one uticati na rad lokalne vlasti. On je podstakao Opštinu Ulcinj da aktivnije prati i učestvuje na programima Ministarstva, i da u tom pravcu podrška Ministarstva neće izostati.