28. Januar 2020.

Na osnovu člana 24 Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu (“Sl. list CG”, broj 075/18 ), Sekretarijat za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta, Opština Ulcinj

O B A V J E Š T A V A

zainteresovanu javnost

Da je nosiocu projekta „Telenor“ d.o.o. Podgorica, donijeto Rješenje br. 06-530/19-5 od 24.01.2020 godine, kojim je data Saglasnost na elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, za projekat izgradnje bazne stanice mobilne telefonije Zoganj, na dio katastarske parcele br. 979 i 980 KO Zoganj, Opština Ulcinj.

U sprovedenom postupku procjene uticaja na životnu sredinu utvrđeno je da je elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za baznu stanicu mobilne telefonije, urađen u skladu sa odredbama Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu („Službeni list Crne Gore“, br. 075/18) I da sadrži definisane mjere za sprečavanje , smanjenje, ili otklanjanještetnih uticaja na životnu sredinu.

Rješenjem o davanju saglasnosti, utvrđena je obaveza nosiocu projekta da izgradnju bazne stanice mobilne telefonije Zoganj, realizuje u svemu prema mjerama zaštite životne sredine utvrđenim u Elaboratu, koje se odnose prevashodno na: - Mjere za izbegavanje, sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja, i, Program praćenja uticaja projekta na sve segmente životne sredine (monitoring).

Protiv ovog Rješenja može se podnijeti žalba Glavnom administratoru, u roku od 15 dana objavljivanja obavještenja u dnevnom listu koje izlazi na području koji će biti zahvaćeno uticajem planiranog projekta.

Sekretarijat za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta