15. Jun 2022.
Ambasadorka Republike Turske posjetila je Ulcinj

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i predsjednik Skupštine Ardian Mavrić, dočekali su u službenoj posjeti ambasadorku Republike Turske u Podgorici Njenu ekselenciju Songul Ozan, šefa kancelarije Tika u Crnoj Gori Abdurrahmana Topraka, Erdala Karaomeroglua, komercijalnog savjetnika u Ambasadi i Časnog konzula Turske u Crnoj Gori Sahreta Hajdarpašića.
Pozdravljajući goste, gradonačelnik Bajraktari ih je upoznao sa privrednim, turističkim i kulturnim potencijalom Ulcinja, ali i ranim prijateljskim vezama, te kontinuiranom podrškom koju Turska daje našem gradu.  Bajraktari je naglasio da smo sada fokusirani na pripremu turističke sezone gdje očekujemo uspješnu sezonu.  Iskazao zainteresovanost za sveobuhvatnu saradnju sa turskim investitorima, posebno u oblastima turizma, poljoprivrede i energetike, te naglasio da u opštini Ulcinj mogu računati na iskrenog partnera.
Ambasadorka Ozan je čestitala na dužnosti novom rukovodstvu Opštine   i izrazila spremnost da podrži projekte koji dolaze iz Ulcinja.
Dogovoreno je da se u ovom pravcu sastanci nastave u Ulcinju i Podgorici gdje ćemo imati konkretne korake, jer Ulcinj prema riječima sagovornika ostaje grad sa velikim potencijalom i da su turski investitori veoma zainteresovani za ulaganja. 
Isto se može reći i za Kancelariju Tika koja je od 450 projekata koje je realizovala u Crnoj Gori od 2007. godine, veliki broj njih realizovala u našem gradu.Nakon veoma prijateljskog sastanka sa čelnicima opštine, delegacija Ambasade Turske nastavila je sastanke sa uspješnim privrednicima iz Ulcinja koji sarađuju sa turskim kompanijama i studentima iz ove sredine koji su studije završili u Turskoj.  Privrednici su bili zainteresovani za dalje produbljivanje ove saradnje i partnerstva.
Sastanci su nastavljeni sa uspješnim lokalnim kompanijama, a zatim sa predstavnicima Islamske zajednice Ulcinj, gdje Tika realizuje projekat iz kulturnog naslijeđa.