16. Februar 2024.

Danas smo imali posebnu čast da dočekamo ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država, njenu Ekselenciju gđu. Džudi Rajzing Rajnke. Opština Ulcinj ima tradicionalno odlične odnose sa Američkom ambasadom u Crnoj Gori i radićemo na tome da i ubuduće tako bude. Tome doprinosi i potpisivanje bratimljenja izmedju opštine Ulcinj i Staten Islanda u Njujorku, kao i sve učestalija komunikacija sa kredibilnim američkim investitorima koji su spremni da ulažu u Ulcinj i Crnu Goru.

Tokom razgovora upoznali smo njenu ekselenciju sa postignutim rezultatima na polju finansija, reformama i konkretnim rezultatima u lokalnoj samoupravi. Takodje smo se dotakli i ulaganja na različitim poljima u opštini Ulcinj, sa posebnim osvrtom na infrastrukturu grada koje imaju istorijski karakter. Njena ekselencija gđa. Rajzing Rajnke navodi da je Opština Ulcinj na dobrom putu da postane razvijena opština i da ima podršku Američke ambasade za ukupni demokratski razvoj.

Opština Ulcinj će nastaviti da njeguje najbolje moguće odnose sa Američkom ambasadom u Crnoj Gori i zahvaljujemo se njenoj ekselenciji gospođi Rajnke na produktivnoj posjeti Ulcinju, kao i naporima koje ulaže za pomoć i podršku našoj Opštini.