06. Jul 2024.
Sanacija dionice Gropat - Štodra na rijeci Bojani važna za lokalnu zajednicu
Predstavnici Opštine Ulcinj i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori razgovarali su o daljim koracima na sanaciji dijela nasipa Gropat-Štodra.
 
Rekonstrukcija ove erodirane dionice na rijeci Bojani dio je regionalnog projekta „Integralno upravljanje rizicima od poplava u proširenom slivu rijeke Drim“ između vlada Crne Gore, Albanije i Sjeverne Makedonije, koji uz finansijsku podršku Adaptacionog donda sprovodi UNDP.
 
Na sastanku, kojem su prisustvovali predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterina Paniklova sa saradnicima, razgovarano je o tehničkim detaljima projekta i planiranim radovima, kao i mogućnostima dalje podrške UNDP-a ulcinjskoj opštini. Istaknuta je dobra saradnja UNDP-a u Crnoj Gori i Opštine Ulcinj i spremnost za unapređenje saradnje i na drugim inicijativama.
 
Predsjednik Nimanbegu se zahvalio timu UNDP-a na spremnosti da pomognu Opštini Ulcinj i istakao važnost ove inicijative za lokalnu zajednicu u toj opštini i potrebu za njenom što skorijom realizacijom.