11. April 2019.
Ambasadorka Turske posjetila Ulcinj

Ambasadorka Turske Songul Ozan posjetila je Opštinu Ulcinj. U pratnji ambasadorke Oznan bili su koordinator TIKE za Crnu Goru i direktor Turskog kulturnog centra Junus Emre. Goste su dočekali predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić, predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj, dr. Ilir Čapuni i potredsjednici Opštine.   

U toploj i prijateljskoj atmosferi konstatovano je da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje na veoma dobrom nivouu. Predsjednik Nrekić je posebno naglasio dobre odnose koje Opština Ulcinj ima sa turskom Agencijom za međunarodnu saradnju i razvoj - TIKA, sa ekonomskom savjetniciom Ambasade Turske kao i sa Turskim kulturnim centrom  - Junus Emre. On je dodao da je interesovanje turskih investitora za ulaganje u Ulcinj u stalnom porastu. 

Ambasadorka Ozan je naglasila posebno dobru saradnju sa Opštinom Ulcinj, što je i bio jedan od razloga da za prvu zvaničnu posjetu izabere ovaj drevni grad. On je izrazila uvjerenje da će TIKA nastaviti da finansira projekte u opštini Ulcinj, da će broj studenata iz Ulcinja i Crne Gore u Turskoj nastaviti da raste, kao i da će Turski kulturni centar nastaviti da realizuje programe u opštini Ulcinj.