16. Jul 2020.
Analizirana je trenutna epidimiloška situacija u Opštini Ulcinj


Na sastanku Opštinskog tima zaštite i spašavanja u užem sastavu, koji je vodio Loro Nrekić, rukovodioca Tima,analizirana je trenutna epidimiloška situacija u Opštini Ulcinj.

Izraženo je zadovoljstvo trenutnim stanjem i posebno saradnja i koordinacija službi nadležnih za sprovođenje i vršenje kontrola donijetih mjera Opštinskog tima z/s i NKT, koje su doprinjelo trenutno stabilnoj epidimiološkoj situacija.

U cilju da ne bi došlo do pogoršanja epidimiološke situacije na sastanku su usvojene sljedeće mjere:

1. U Zgradi Opštine zabranjuje se ulazak građana, koji se upućuju na šaltere Građanskog biroa, preko kojih mogu ostvariti svoja prava, potrebe i podnositi zahtjeve. Uz striktnu primjenu držanja distance i nošenja zaštitne opreme.

2. Zadužuju se  „Komunalne djelatnosti“ d.o.o. i Služba zaštite i spašavanja za kontinuirano pranje gradskih ulica.

3. Nastaviti sa redovnom dezinfekcijom objekata i motornih vozila zgrada Opštine, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i prostorija Službi za zaštitu i spašavanje. Preporučuje se ista mjera za sve druge javne ustanove.  

4. Naloženo je Službi za zajedničke poslove i zaštiti nabavka dovoljnog broja zaštitne opreme - maski i higijenskih sredstava, za potrebe zaposlenih u administraciji.

5. U koordinaciji sa svim nadležnim službama pratiti razvoj epidimiološke situacije uz poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, ali i omogućiti odvijanje privrednih aktivnosti kako bi se turistička sezona mogla odvijata na zadovoljstvo svih, u okviru mogućeg i donijetih mjera