06. Oktobar 2021.
Predsjednik Dabović organizovao " Simpozijum arhitekture "
Predsjednik Dabović organizovao " Simpozijum arhitekture "
 
Povodom Dana arhitekture u Ulcinju je danas po prvi put organizovan simpozijum arhitekture, koji je okupio domaće arhitekte, inžinjere i razvojne planere, koji su diskutovali na temu ” Razvoj našeg grada sa arhitektonskog gledišta u narednih deset godina”.
 
” Danas sam imao zadovoljstvo da u okviru Svjetskog dana arhitekture sa svojim lokalnim kolegama učestvujemo u radu prvog Simpozijuma arhitekture u Ulcinju pod nazivom “Razvoj Ulcinja sa arhitektonske tačke gledišta u narednoj deceniji.” Kolegama sam na sastanku predstavio značaj i cilj organizovanja sličnih skupova, te naveo potrebu za njihovo aktivnije uključivanje u projektima Opštine u cilju što održivijeg i dinamičnijeg razvoja grada”, kazao je predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.
 
Kako je naveo, od veoma vrijednih i uspješnih arhitekta čuli su veoma zanimljive prijedloge i smjernice za budući razvoj grada.
 
” Vjerujući u naš intelektualni i profesionalni potencijal u korist razvoja naše opštine, na sastanku smo donijeli zaključak o našem zvaničnom umrežavanju, učestalijim sastancima i periodičnom objavljivanju naših radova u časopisu. 
Zajedno možemo sve “, poručio je Dabović