29. Decembar 2022.
Održana Treća sjednica Drugog redovnog zasijedanja Skupštine opštine Ulcinj

Dana 28.12.2022.godine sa početkom u 13:00 časova, Skupština opštine Ulcinj na Trećoj sjednici Drugog redovnog zasjedanja, sem Odluke o Budžetu opštine Ulcinj za 2023. godinu, usvojila je i 26 bitnih odluka među kojima izdvajamo:

- Potvrđen je Program rada Skupštine Opštine Ulcinj za 2023. Godinu, kojim se utvrđuju poslovi i zadaci Skupštine i njihov osnovni sadržaj, nosioci poslova i rokovi za razmatranje pojedinih pitanja

- Odluka o donošenju plana razvoja Opštine Ulcinj za period od 2022-2028. Godine, kojim se utvrđuje postojeće stanje jedinice lokalne samouprave, opšti cilj razvoja, strateški ciljevi sa prioritetima za njihovo ostvarivanje, mjere i smjernice za ostvarivanje strateškog plana, orijentaciona sredstva za sprovođenje strateškog plana, način njihovog obezbjeđivanja i druga pitanja od značaja za razvoj.

- Program uređenja prostora za 2023. godinu, kojim se utvrđuje dinamika uređenja prostora, izvori finansiranja, rokovi uređenja, operativne mjere za sprovođenje planskog dokumenta, a naročito mjere za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kao i druge mjere za sprovođenje politike uređenja prostora.

Usvajanjem navedenih akata, sa Trećom sjednicom drugog redovnog zasijedanja, Skupština opštine Ulcinj završila je sa radom za 2022. godinu.

Koristimo priliku, da svim građanima Ulcinja poželimo srećnu i uspješnu 2023. godinu. 

 

Služba Skupštine opštine Ulcinj