16. Februar 2023.
Memorandum o saradnji za organizaciju Međunarodne hidroavio regate MONTEADRIA 2023 u Štoju
Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i menadžerka Opštine Ivana Karađinović održali su radni sastanak sa Dragišom Raičevićem iz NVO Međunarodna hidroplanska regata MONTADRIA, Sinišom Bubanjom u svojstvu predsjednika organizacionog komiteta, i Suadom Memićem koordinacionim direktorom Aero kluba Ulcinj.
 
Ove godine u Štoju biće održana treća po redu Međunarodna hidroavio regata MONTADRIA 2023 kojom će se obilježiti 110 godina bogate tradicije pokretanja vazduhoplovnih altivnosti u Crnoj Gori. Za ovogodišnju manifestaciju hidroplanske regate raste interesovanje pilota, vazduhoplovnih asocijacija, aeroklubova, škola za obuku, operatora i proizvođača vazduhoplovne opreme iz čitavog svijeta. Učešće na regati su potvrdile i podržale: vazduhoplovne asocijacije Švajcarske, Italije, Španije, Malte, Grčke, Izraela, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, SAD, Njemačke, Belgije, Holandije, skandinavskih zemalja, Turske kao i zemalja regiona i Crne Gore u svojstvu domaćina manifestacije.
 
Ova manifestacija je izuzetna prilika za promociju Ulcinja kao važne destinacije sportskog turizma jer ona predstavlja početne korake u cilju uspostavljanja sportskog aerodroma, a kasnije i izgradnju aerodroma za civilno vazduhoplovsto u Štoju.