24. Februar 2023.
Održan sastanak između predstavnika Opštine, KFW Banke, Vodacoma, ViK-a i Hydrophilla
U prostorijama Opštine Ulcinj danas je održan sastanak između predstavnika Opštine, Njemačke razvojne banke “KFW”, Vodacoma, ViK-a i konsultanta iz Njemačke “Hydrophill”. Na sastanku je analizirana realizacija projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže kao i izrada studije za postrojenje za prećišćavanje otpadnih voda.
 
Otvarajući sastanak, predsjednik Opštine Omer Bajraktari se zahvalio svima na podršci oko realizacije najvećih infrastrukturnih projekata u istoriji ove Opštine, posebno KFW banci na zadnjoj donaciji blizu 1 milion eura koja će služiti za izradu studije za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.
 
Opština je veoma ozbiljno pristupila ovim projektima i narednih dana očekujemo konačan stav oko lokacije za izgradnju postrojenja kako bi se nastavilo sa izradom studije. Takođe i glavni radovi oko rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže kreću veoma brzo čime će Ulcinj dobiti kvalitetnu komunalnu infrastrukturu u skladu sa najvišim standardima - istakao je Bajraktari.
 
Sagovornici iz KFW banke i Vodacoma su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radom lokalne samoprave i složili se da Opština Ulcnj zadnjih nekoliko mjeseci radi ogroman posao sa neviđenom dinamikom oko realizacije pomenutih projekata. Zajednički cilj svih strana jeste da Opština Ulcinj obnovi čitavu komunalnu infrastrukturu usklađenu sa svim međunarodnim standardima stvoreći istovremeno uslove za velike investicije u turizmu.