02. Mart 2023.
Predsjednik skupštine Mavriq sastao se s njemačkim ambasadorom Peter Feltenom

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ardijan Mavriq dočekao je njemačkog ambasadora u Crnoj Gori, Njegovu Ekselenciju gdin-a Petera Feltena, sa svojom saradnicom Azrom Urbitsch.

Na početku, predsjednik Skupštine g. Ardijan Mavriq se zahvalio ambasadoru na zvaničnoj posjeti Skupštini. Predsjednik Mavriq je upoznao ambasadora Felten sa trenutnom situacijom u Ulcinju, a posebno vezano sa problematikom kojom se suočava prosvjeta, gdje je zatražio podršku za osnivanje novog i većeg centra za djecu sa posebnim potrebama. 

Takodje je pohvalio da u srednjoj školi Bratstvo jedinstvo, predmet njemački jezik predaje njemački profesor, i predložio je da se ista stvar uvrsti i u osnovnu školu.

Zatim su uslijedili razgovori o Ulcinjskoj Solani, gdje je predsjednik Mavriq upoznao ambasadora Feltena sa trenutnom situacijom Solane i obavijestio ga da je sačinjen nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke za proglašenje „Parka prirode“. Takođe, vrlo brzo će biti donijeta i Odluka o osnivanju (organizaciji) D.O.O. "Park prirode - Ulcinjska solana", za koju očekujemo da će se izglasati u narednom periodu. 

Predsjednik je napomenuo i prijedlog odbornika da se bivša njemačka ambasadorka Gurdun Stejnaker proglasi počasnim građaninom Ulcinja, za koji vjeruje da će ovaj prijedlog uskoro biti izglasan.

Obostrano su se saglasili da Ulcinjska solana treba da bude u fokusu domaćih i međunarodnih sastanaka i da se njen status što prije reguliše kako bi mogao započeti dugo očekivani rad.