31. Mart 2023.
Počeli radovi rekonstrukcije i unaprijeđenja vodovodne i kanalizacione mreže - Faza V
Mnogo sam srećan što smo konačno došli do dana kada počinju radovi na projektu Faza V - rekonstrukcija i unaprijeđenje vodovodne i kanalizacione, projekat koji se finansira preko finansijskog aranžman sa Njemačkom razvojnom bankom KFW, čija vrijednost, samo za ovu fazu, iznosi preko 20 miliona eura.
 
Današnji dan je od istorijske važnosti jer svi mi vrlo dobro znamo šta znači regulisanje vodosnabdijevanja i otpadnih voda za jedan grad koji živi od turizma i koji pretenduje da bude jedna od vodećih turističkih destinacija u regionu.
 
Preko 80 kilometara nove i obnovljene vodovodne i kanalizacione mreže trajno će promjeniti imidž Ulcinja koji više neće biti poznat po ekološkim crnim tačkama već po zaštićenim zonama i čistoj sredini.
 
Izvodiće se radovi na izgradnji novih rezervoara u naseljima Đerane i Brajše, kao i nove prekidne komore u Fraskanjelu. Planirana je rehabilitacija cjevovoda u centru grada, kao i novi cjevovod na potezu Port Milena - Bregvija. Projektom je planirana i rehabilitacija kanalizacije u centru grada. Takođe, predviđena je rehabilitacija brojnih izvorišta, pumpnih stanica, bunara i prekidnih komora na teritoriji opštine Ulcinj, kao i kompletne sekundarne i tercijalne kanalizacione mreže za naselja Meterizi 1 i 2, Meraja 1 i 2, Totoši, Nova Mahala i Ulcinjsko Polje. Radovi će se izvoditi i na saniranju podmorksih ispusta, kao i kanalizacionog kolektora na Pristanu. Ali i brojni drugi radovi i intervencije.