15. Maj 2023.

Sekretarijat za poljoprivredu, ruralni razvoj i ekologiju Opštine Ulcinj raspisao je 3 javna poziva za dodjelu pomoći aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva, pčelarstva i biljne proizvodnje.

Poziv za proizvodnju i razvoj maslinarstva kao prihvatljive investicije predviđa:

- nabavku sadnog materijala za zasnivanje novih maslinjaka;

- nabavku mehanizacije i opreme za berbu maslina i održavanje maslinjaka (tresači maslina, mreže za berbu maslina, kosačice za održavanje maslinjaka, drobilica za grane, oprema za rezidbu, oprema za skladištenje maslinovog ulja-inox posude);

- nabavku sistema za navodnjavanje.

Visina podrške je 50 % od ukupno prihvatljivih troškova po investiciji. Korisnici mogu ostvariti maksimalnu visinu podrške do 700,00 €.

Za poziv za unapređenje pčelarstva predviđena je podrška za premije po broju košnica, maksimalno do 10,00 € po košnici.

Za podršku biljnoj proizvodnji, investicije koje se mogu podržati kroz ovaj javni poziv su:

- nabavka mehanizacije i opreme za pripremu zemlje, sađenje, održavanje, berbu, sortiranje, pakovanje i skladištenje voća i povrća, crna folija;

- nabavka sjemenskog i sadnog materijala kao i materijala koji se koristi kod podizanja i održavanja zasada, voćnjak (kolčevi, zaštitne mreže, sredstva za zaštitu i prihranu);

- nabavka sistema za navodnjavanje (pumpe, cijevi za dovod vode razvodne cijevi, spojnice i sl.).

Visina podrške je 50% od ukupno prihvatljivih troškova po investiciji. Za nabavku sadnog materijala iznosi 60%. Korisnici mogu ostvariti maksimalnu visinu podrške do 700,00 €.

Rok za dostavljanje zahtjeva za razvoj maslinarstva i za podršku biljnoj proizvodnji je do 15. novembra 2023. godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju ovog programa.

Rok za dostavljanje zahtjeva za unapređenje pčelarstva je do 30.juna 2023.godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju ovog programa.

Informacije u vezi sa javnim pozivima mogu se dobiti na veb stranici Opštine www.ul-gov.me, e-mail agroul@ul-gov.me ili lično u prostorijama Sekretarijata za poljoprivredu, ruralni razvoj i ekologiju.

JAVNI POZIV - za dodjelu podrške aktivnostima u biljnoj proizvodnji za 2023. godinu

Veličina: 1.95MB | Adobe PDF

JAVNI POZIV - za dodjelu podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva za 2023. godinu

Veličina: 1.99MB | Adobe PDF

JAVNI POZIV - za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje pčelarstva za 2023. godinu

Veličina: 1.54MB | Adobe PDF