15. Septembar 2023.
POZIV ZAINTERESOVANOJ JAVNOSTI ZA DOSTAVLJANJE KOMENTARA I SUGESTIJA – PROJEKAT REKONSTRUKCIJE SISTEMA NASIPA NA RIJECI BOJANI U CRNOJ GORI

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori realizuju projekat “Integralno upravljanje rizicima od poplava u proširenom slivu rijeke Drim”, koji finansira Adaptacioni fond.

Najznačajnija aktivnost koja se realizuje u okviru projekta je strukturna mjera za rekonstrukciju sistema nasipa na rijeci Bojani u Crnoj Gori. Glavni projekat rekonstrukcije sistema nasipa na rijeci Bojani u Crnoj Gori je završen u maju mjesecu 2023. godine i predat Opštini Ulcinj, kao Korisniku projekta.  

U okviru projekta “Integralno upravljanje rizicima od poplava u proširenom slivu rijeke Drim” opredjeljena su sredstva u iznosu od 600 hiljada US dolara za izvođenje radova na prioritetnim sekcijama nasipa Štodra-Sukobin i Gropat-Štodra.

Sastavni dio Glavnog projekta su Ekološka i socijalna procjena uticaja rekonstrukcije sistema nasipa na rijeci Bojani i Plan upravljanja ekološkim i socijalnim rizicima rekonstrukcije sistema nasipa. Takođe je izrađena i Studija uticaja rekonstrukcije nasipa na rijeci Bojani na biodiverzitet.

POZIVAMO ZAINTERESOVANU JAVNOST DA PREDLOŽI KOMENTARE I SUGESTIJE NA:

  • EKOLOŠKU I SOCIJALNU PROCJENU UTICAJA REKONSTRUKCIJE SISTEMA NASIPA NA RIJECI BOJANI,
  • PLAN UPRAVLJANJA EKOLOŠKIM I SOCIJALNIM RIZICIMA REKONSTRUKCIJE SISTEMA NASIPA NA RIJECI BOJANI, I
  • STUDIJU UTICAJA REKONSTRUKCIJE NASIPA NA RIJECI BOJANI NA BIODIVERZITET.

ROK ZA PODNOŠENJE KOMENTARA JE 13. OKTOBAR 2023. GODINE.

KOMENTARI I SUGESTIJE SE MOGU DOSTAVITI PUTEM PRILOŽENOG OBRASCA.

JAVNA RASPRAVA O POMENUTIM DOKUMENTIMA ĆE BITI ODRŽANA 27. SEPTEMBRA U 12.00 ČASOVA, U VELIKOJ SALI SKUPŠTINE OPŠTINE ULCINJ, GDJE ĆE ZAINTERESOVANI PRESTAVNICI JAVNOSTI, GRAĐANI I ORGANIZACIJE BITI U MOGUĆNOSTI DA USMENO DAJU KOMENTARE NA NAVEDENA DOKUMENTA.

NACRT - PLAN MONITORINGA I UPRAVLJANJA ZIVOTNOM SREDINOM I SOCIJALNIM PITANJIMA

Veličina: 1.86MB | Adobe PDF

NACRT - PROCJENA EKOLOSKIH I SOCIJALNIH UTICAJA

Veličina: 8.84MB | Adobe PDF

NACRT - STUDIJA BIODIVERZITETA

Veličina: 5.93MB | Adobe PDF

Obrazac_komentari_sugestije

Veličina: 0.14MB | MS Word