07. Novembar 2022.

Na osnovu člana 24 Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu (“Službeni list RCG”, broj 80/05, i „Sl. list CG“, br. 40/10, 73/10, 40/11 i 27/2013) Sekretarijat za komunalne i stambene djelatnosti, Opština Ulcinj

O B A V J E Š T A V A zainteresovane organe, organizacije i zainteresovanu javnost

Da je nosiocu projekta „Tula Company“ d.o.o., Totoši b.b. Ulcinj, donijeto Rješenje br.06-082/22-840/3 od 28.10. 2022 godine, kojim je data saglasnost na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za projekat - Pogon za obradu kamena i obradu metala (izrada kovane bravarije), u Bratici, Opština Ulcinj.

U sprovedenom postupku procjene uticaja na životnu sredinu, utvrđeno je da Elaborat procjene uticaja za projekat- Pogon za obradu kamena i obradu metala (izrada kovane bravarije), na katastarskoj parceli broj 1143, 1144/1 i 1145/1 KO Bratica u Bratici, urađen u skladu sa Zakonom o procjeni uticaja na životnu sredinu i da sadrži definisane mjere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja na životnu sredinu.

Rješenjem o davanju saglasnosti utvrđena je obaveza nosioca projekta- Pogon za obradu kamena i obradu metala (izrada kovane bravarije), u Bratici, da postupi u skladu sa mjerama zaštite životne sredine, utvrđenim u Elaboratu procjene uticaja, a koje se odnose na:

- Mjere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja u toku funkcionisanja i u slučaju eventualnog akcidenta, i

- Program praćenja uticaja projekta na životnu sredinu (monitoring).

Uvid u donijeto Rješenje i u ostalu dokumentaciju, zainteresovani organi i organizacije kao i javnost mogu imati svakog radnog dana od 12-14 časova, u prostorijama Sekretarijata.

Sekretarijat za komunalne i stambene djelatnosti

RJEŠENJE - „Tula Company" d.o.o.

Veličina: 0.95MB | Adobe PDF